top of page

itnetwork.com.tr: Uzaktan Eğitim Kullanımında Yüzde 16 Bine Varan Artışlar Oldu.

Güncelleme tarihi: 14 Ara 2023


Haber: IT network


   Yüzde 100 yerli eğitim çözümleri şirketi Advancity’nin verilerine göre pandemi döneminde öğrenciler uzaktan eğitim ile tanıştı. Farklı kategorilerde geçtiğimiz yıla göre, yüzde 203 ile yüzde 16 bin arasında artışlar yaşandı…


   Pandeminin Mart-Nisan-Mayıs aylarını kapsayan 3 aylık döneminde öğrenciler ve öğretmenler dersleri uzaktan eğitime taşıdı. Uzaktan eğitimin farklı alanlarında çözümler sunan Advancity’nin verilerine göre, bilgisayar ve mobil cihazlar aracılığıyla eğitim alan öğrenci, indirilen doküman, kullanılan sanal sınıf gibi kategorilerde sayılar çok hızlı artış gösterdi.


   Türkiye’de 2 milyon 250 bin öğrenciye uzaktan eğitim hizmeti sunan Advancity’nin 2019 ve 2020 yılının Mart-Nisan-Mayıs aylarını kapsayan karşılaştırmalı araştırmasına göre, uzaktan eğitim çözümlerinin kullanımında çok önemli artışlar yaşandı. Artış sayıları ve oranları şöyle oldu:


   Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi ‘Eğitim365 (ALMS)’ sistemine giriş yapan kullanıcı sayısı, 824 bin 956’dan, 2 milyon 501 bin 625’e çıktı. Artış oranı yüzde 203 oldu. Buna karşılık, Eğitim365 (ALMS) Aktivite sayısı yüzde 12 bin 166 artarak, 13 bin 145’den, 1 milyon 612 bin 345’e çıktı.


   Eğitim365 (ALMS) sistemine yüklenen word, excel, powerpoint ve pdf’lerin toplamını veren ‘doküman sayısı’ ise, yüzde 16 bin 102 artışla 3 bin 537’den, 573 bin 48’e çıktı.


   Eğitim365 (ALMS) Sanal Sınıf sayısında ise, yüzde 5163 artış yaşandı. Sanal Sınıf sayısı 6 bin 455’den, 339 bin 758’e çıktı.



ORTA ÖĞRETİMDE BENZER TABLO

   Orta öğretimin sanal sınıf eğitimlerinde de benzer bir gelişme yaşandı. Uzaktan Canlı Eğitim Sanal Sınıf Platformu “Sınıf365 (Perculus Plus)” kullanımlarındaki artışlar oranları da aynı dönemde, Eğitim365 (ALMS) kullanımına benzer şekilde oldu:

  • Katılımcı sayısı 84 bin 208’den, 12 milyon 961 bine çıktı. Artış oranı yüzde 15 bin 291 oldu.

  • Dosya sayısı da yüzde 13 bin 759’luk artışla 4 bin 136’dan, 573 bin 212’ye ulaştı.

  • Oturum sayısı ise, 3753’den, 354 bin 366’ya çıktı ve yüzde 9342 artış gösterdi.



TALEP HIZLI ARTTI

   Advancity CEO’su Cem Atacık, Advancity’nin üniversitelere uzaktan eğitim çözümleri sunan Türkiye’nin ilk yerli malı sertifikalı kuruluşu olduğunu belirterek şunları söyledi: Advancity, 1999 yılında kuruldu. Şirketimiz 2004 yılından itibaren üniversiteler ve örgün eğitim kurumları için uzaktan eğitim çözümleri üretmeye yoğunlaştı. Yazılımlarımızın tümünü Ar-Ge ekibimiz geliştiriyor, Sakarya Teknokent’te bir merkezimiz var. Geliştirdiğimiz çözümlerle sadece internet aracılığıyla tek yönlü eğitim değil, canlı yayınların yapıldığı interaktif sanal sınıflar da oluşturuyoruz ve bu çok önemli alanda uluslararası markalarla rekabet ediyoruz.”


   Advancity’nin 26 orta öğretim okuluna ve 76 üniversiteye uzaktan eğitim desteği sunduğunu hatırlatan Atacık, pandemi ile okulların uzaktan eğitime olan talebinde çok hızlı bir artış yaşandığını, adeta ve üniversite ve örgün eğitimin online eğitimin nimetlerini keşfettiğini söyledi. Atacık, Advancity’nin uzaktan eğitim alanındaki ürün ve çözümlerini ise şöyle özetledi: Advancity olarak örgün eğitim ve üniversite eğitimi veren kurumlara şu ürünleri sunuyoruz: Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi “Eğitim365 (ALMS)”, Uzaktan Canlı Eğitim Sanal Sınıf Platformu “Sınıf365 (Perculus Plus)”, Okul Yönetim Sistemi “Eğitim365 (K12 - İkampüs)”, “Kurumsal Video Yayınlama ve Raporlama Sistemi “Advancity (Atube)”, Zenginleştirilmiş Eğitim Kişisel Gelişim Kampüsü ve Tekno Gelişim Kampüsü.


   Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi “Eğitim365 (ALMS)” ile Uzaktan Canlı Eğitim Sanal Sınıf Platformu “Sınıf365 (Perculus)” ve “Sınıf365 (Perculus Plus)” bu dönemde Türkiye’de eğitim kurumlarının birincil ihtiyaçlarını karşılayacak ve çok tutulan ürünlerimizdir.



ÇOK AVANTAJLI

   Uzaktan veya online eğitimin zamandan ve mekandan tamamen bağımsız olarak alınabilen, canlı, görüntülü, sesli olabilen, içeriklerin tekrar izlenebildiği, sanal sınıf uygulamasında olduğu gibi canlı ve aktif katılımın mümkün olduğu, dosya paylaşımı yapılabilen, ölçümün, takibin kolay ve en iyi şekilde sağlandığı bir eğitim yöntemi olduğunu vurgulayan Atacık şöyle devam etti:


   “Uzaktan eğitim sadece salgın hastalık dönemlerinde değil, her dönemde etkili ve verimli bir eğitim yöntemi olarak kullanılabilir ve kullanılmaktadır. İnternet altyapısının ve dijital cihazların gelişimine paralel olarak geleneksel eğitimin biçimi değişiyor, yeni teknolojiler ve dijital cihazlar aracılığıyla eğitime her yerden ulaşmak mümkün oluyor. Dijital ortamın avantajlarından yararlanılarak içerik zenginleştiriliyor. Eğitimde farklı düzeyler en aza indirilerek tüm öğrencilerin kaliteli eğitim alması sağlanıyor. Uzaktan eğitim, hazır içeriklere kolay ulaşılmasını sağlayarak gerektiğinde geleneksel eğitimin de etkili bir destekçisi oluyor. Önümüzdeki eğitim döneminde, uzaktan eğitimin nimetlerinden daha fazla yararlanılacağını ve gelenekse eğitim ile uzaktan eğitimin nöbetleşe kullanılacağı dönemlerin olabileceğini düşünüyoruz.


   Atacık, “Yüzde 100 yerli olan teknolojimiz ile daha fazla sayıda eğitim kurumuna hizmet götürmeyi ve tüm öğrencilerimizin eğitimine katkı sunmayı amaçlıyoruz” dedi.



DESTEK ALAN ÜNİVERSİTELER

   Advancity Türkiye’nin dört bir yanında 76 üniversiteye ve 26 orta öğretim okuluna uzaktan eğitim, sanal sınıf gibi hizmetler veriyor ve hizmetlerine teknik destek sağlıyor. İstanbul Üniversitesi, Açık Öğretim Fakültesi, Atatürk Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi gibi akademik kurumlar Advancity’ten hizmet alan üniversitelerin arasında bulunuyor.





15 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page