top of page

Uzaktan Eğitimle Korona Virüsten Korunun

Güncelleme tarihi: 14 Ara 2023


Yazar: Advancity | Eğitim Teknoloğu – Yunus YALIN


   Çin’de başlayıp, tüm Çin’e yayıldıktan sonra dünyaya yayılmaya başlayan korona virüs gün geçtikçe can almaya devam ediyor. Bu sebeple devletler ve eğitim kurumları insanların ve virüs yayılma potansiyelinin çok olduğu topluluk olan ulaşım alanları, eğlence alanları, toplanma alanları ve eğitim alanlarını kapatmaya başladılar.


   Daha önce haberini paylaştığımız; “Çin’de yaşanan korona virüsü yüzünden okula gitmeyen öğrencilere yeni bir çözüm. Online webinar sistemi ile okula gelemeyen öğrenciler için uzaktan canlı ders veriliyor. Geleceğin eğitim biçimi uzaktan eğitimle şekilleniyor.” haberimizde de okuduğunuz gibi:


   Çin’deki çoğu lise öğrencisi önümüzdeki üniversite giriş sınavlarına hazırlanmak için bu yılın başlarında çalışmalarına devam etmeyi planlamıştı. Bununla birlikte, korona virüsün ay yeni yılı tatili boyunca yayılması, okul dönemlerinin ertelenmesi anlamına geldi.


   Geride kalmak yerine ülkenin gördüğü en büyük çevrimiçi öğretim denemesi haline gelebilecek sadece evden tam zamanlı canlı sınıflar ile eğitim almaya başladılar. Çin’deki geleneksel okullar, yeni dönemi mart ayının başına kadar ertelemeleri durumunda çevrimiçi eğitim seçeneklerini araştırmaya ve kullanmaya başladılar.


Çin’deki korona virüs dünyaya yayıldığı gibi Güney Koreye’de sıçramış durumda;

   Güney Kore’nin eğitim bakanı pazartesi günü yaptığı açıklamada, Güney Kore’de korona virüs salgınını kontrol altına almaya yardımcı olmak için okulların kapanma tarihlerini iki hafta öne çekeceğini söyledi.


   Güney Kore eğitim bakanı iki haftalık sürenin, “korona virüs enfeksiyonunun büyümesini kontrol altına almak için çok önemli olduğunu” söyledi. Güney Kore’de pazartesi günü itibariyle yaklaşık 600 ek korona virüs vakası bildirerek ulusal salgın boyutunu 4335’e yükseltti.


Uzaktan eğitim ile çevrimiçi sınıflar korona virüsün yayılmasını engelliyor.    Güney Kore eğitim bakanlığının yapmış olduğu açıklamada; “Dijital ders kitapları sağlanacak ve çevrimiçi sınıflar oluşturularak öğrenciler için uzaktan öğrenmenin genişletileceği” söylendi. Tüm okulların erken kapanacağı bildirildi.


   Güney Kore Eğitim Bakanlığı’nın çocuk bakım ücretlerini karşılamak ve ebeveynlerin çocuklarına evde bakması için işten zaman ayırmalarına yardımcı olmak için işverenler ile birlikte çalışılacağı aktarıldı.


Türkiye’de alınacak önlemler için Advancity Hazır;

   Türkiye’nin uzaktan eğitim konusunda deneyimli yerli yazılım firması Advancity olarak; üniversiteler için örgün ve uzaktan eğitim yönetim sistemi Eğitim365 (Üniversite - ALMS), uzaktan canlı eğitim sanal sınıf platformu Sınıf365 (Perculus), okul yönetim sistemi Eğitim365 (K12 - İKampüs), kurumsal video yayınlama ve raporlama sistemi Eğitim365 (Atube), zenginleştirilmiş eğitim Kişisel Gelişim Kampüsü ve Tekno Gelişim Kampüsü ürünlerimiz ile hazır durumdayız.


   Bir eğitim kurumunun ihtiyaç duyacağı tüm uzaktan eğitim ihtiyaçlarına yönelik çalışmalarımız ile kurumunuza hizmet vermeye hazırız.


Kaynaklar:

  • South Chine Morning Post

  • The Washington Post


Görseller:

  • https://pixabay.com/tr/illustrations/virüs-corona-dünya-harita-uyarmak-4835736/

  • https://pixabay.com/tr/photos/corona-salgın-virüs-enfeksiyon-4830371/

13 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page